kolmapäev, 19. juuni 2013

Meie lammastel talled ja väljasõit Echucasse.

Tere tere!

Vahepeal on meil täitunud juba neli kuud äraolekut ehk siis juba 1/3 tervest aastaringist. Ja eks me ikka igatseme teid ka juba!Samal ajal, kui mina varbaid külmetan, levivad internetis muudkui suvepildid, igasugu vabaõhuüritused jne jne. Sõprade igatsus on peal!

Viimasel ajal ongi üsna palju helistatud-kirjutatud-joonistatud. Skype on ikka tõeline leiutis, tublid eestlased! Mobiiliga helistades Eestisse on siin nii, et meil jääb iga kuu kõneaega üle, mis muidu ära nullitakse. Siis on põhjust arve enne tühjaks rääkida. Ja Soome saab pea ilma rahata rääkida, mis on minu jaoks lausa suurepärane- iga nädal lobisin emaga paar tundi :P
Kuna ema Anne sai vahepeal aasta võrra nooremaks, siis kinkisingi talle Mariti logistilise abiga uue nutitelefoni. Nüüd saame veelgi pikemalt lobiseda, sest eelmise telefoni aku sai pidevalt tühjaks :D
Tõestus, et oleme kõvasti tööd teinud! 


Selleks, et sõprade ja Eesti igatsust siin külmas Austraalia talves väheke peletada, oleme nagu ikka teinud kõvasti tööd ja seekord ka natuke rohkem ringi vaadanud.


Farmitööga on nii, et meie lammastel on nüüd talled! Ninnunännununnud on nad küll ikka J Kuna praegu tuleb neid iga päevaga aina juurde, siis tuleb aeg-ajalt põllul vaatamas käia ega mõni lammas hädas pole… Eelmine nädal oligi üks surnud talleke. Ja lehmadega on sama lugu. Üks vasikas tuli kuu aega varem ilmale ja oli alguses väga nõrk, nüüdseks on ta lisatoitu saanud ja juba täitsa krapsakas. Tema ema suri kahjuks peale sünnitust, niiet vaeseke orb peab piima saamiseks surrogaatema kasutama. Aga selline see elu juba on- loodus teeb omad korrektuurid.


Lasteaiakasvataja
Peale suurte ja väikeste loomadega tegelemise oleme vahepeal kõvasti puid ja lõkkeid teinud. Puude tegemisega kaasneb üks väga ebameeldiv asi- ÄMBLIKUD! Ja lisaks väikestele on siin ka sellised käelaba suurused paksud ja karvased rõvedikud, kes jooksevad puukoore vahelt välja. Need õnneks mürgised pole, aga võivad hammustada siiski nii tugevalt, et viskad pildi taskusse. Peale seda, kui Liz rääkis, et suvel on siin igavesed kolakad maod ka, leppisin ma ämblikega.
Vastikud peletised.
Väike lõke
Loomadest rääkides, siis siin elatud päevadest alates, on meil ka päris oma koduvalvur Toomas aka Tom. Tavaliselt pole Tomi päeval kodus, aga ükspäev tabasin ta hommikusöögilt. Tom on viimasel ajal olnud ulakas ja õhtuti oleme näinud tal ka pruute külas  :)
Pubis oli vahepeal jällegi üks hullumeelne nädalavahetus. Esmaspäeval, 10.06 oli riiklik püha- Queen`s Birthday (Inglise Kuninganna sünnipäev). Mis kõige naljakam, siis tegelikult pidi kuningannal sünnipäev alles kuu lõpus olema.. Aga põhjuse vabaks päevaks leiab alati, ja neid siin jagub. Pikk nädalavahetus tõi meile pubisse jällegi sadu ja sadu kliente. Pühapäeval peale sulgemist oligi meil töötajatega väike pidu, omanike kulul, mõistagi J Väidetavalt olid viimased lahkunud alles kella kahe paiku öösel ja järgmisel vabal päeval polnud keegi voodist välja saanud.

Töö vahepeal oleme vahepeal ikka natuke puhanud ka. Lisaks iganädalasele kinokülastusele käisime ükspäev kohaliku järve ääres pikniku pidamas. Tagasiteel tabasime napilt kängurut, jättes maha rohkelt rehvimustrit. Nii napikat polegi veel olnud..
Lake Eppalock
Möödunud laupäeval käisime väljasõidul ühes meie naaberlinnas- Euchuca on samuti endine kullakaevanduslinnake Victoria ja New South Wales`I piiril. Esimese asjana käisime Holdeni automuuseumis. Holden on siin väga populaarne automark, mis valmistab nii tavalisi sõiduautosid, kui ka Austraaliale omaseid UTE`sid (kastiga tööautod). Holdenite kohta veel üks huvitav fakt: siin müüakse Opeleid Holdenite margi all. Küllaga võib näha tänavatel näiteks Holden Omegaid.
Külmast valged näod

Holdenid
Teiseks läksime külastama Aussie Beer Shedi, mille nimest järeldasime, et tegu on õlletoaga vms. Kohalejõudes selgus aga, et tegu on ühe muljetavaldava õllepurkide ja vanavara koguga, mille omanik viis meid ka tuurile. Ta on õllepurke ja vanavara kollektsioneerinud juba üle 30 aasta, mille käigus on ärajoodud üle 17 000 liitri õlut. Kuuldes, et me oleme Eestist, otsis ta riiulite vahelt välja purgi, mis oli toodetud 88`ndal aastal Melbournis toimunud ESTO festivali tarbeks. Tema kogusse kuulus ka üks kuuest maailma kõige vanemast õllepurgist. Lisaks õllepurkidele oli tal veel kõiksugu muud kraami, alates mänguautomaatidest, lõpetades Shelli tankuritega. See koht jääb küll vist eluks ajaks meelde, väga äge!
In The Aussie Beer Shed
Pandipakendi raha loendamas

Uudistamas. Paremal üleval Coca-Cola kraami kogu (JoJo`sid mäletate?), all vasakul mänguautomaat ja paremal Shelli tankur.
Esimesed õllepurgid maailmas aastast 1934. Üks eksemplaridest kuulub lausa kuue maailma haruldaseima hulka. 
Nähtud
Järgmiseks läksime tunniajasele laevasõidule mööda jõge vana aurulaevaga. Tuut-tuuuut J


Talv
Päeva lõpetuseks sõitsime üle silla järjestikuliselt neljandasse osariiki Aussis- New South Walesi, kus käisime siinsete kommete kohaselt fish and chipse söömas. Ma ei tea, miks nad seda fritüüritud kala ja friikaid niiväga armastavad…
New South Wales

Tegelikult on nii, et meie aeg siin farmis hakkab vaikselt ühelepoole saama. Kauaoodatud 88 kohustuslikku farmipäeva täituvad 21.06. Siiski otsustasime jääda kuu lõpuni, sest meile niiväga meeldib siin J Kuid enne meie ei-tea-kuhu minekut, tuleb tegelema hakata kõvasti tööotsimisega. Samuti ootavad meid siin ees veel mõned huvitavad tegevused ;)
Lizil oli sünnipäev. Ostsime talle mandarinipuu, mis kasvab nüüd nende aias ja meenutab meid :)

Plätupuu

1 kommentaar:

  1. Talled ja vasikad on tõesti ninnunännud :)
    Kenad kohad teil sealkandis ja tore, et ka NSWs nüüd ära käidud :P
    Me astusime Tibooburras ühest erakollektsioneerija "muuseumist" läbi. Ta oli ümbruskonnast kokku kogunud kõik mis võimalik. Juba esimeses toas tundsin end nii ahistatuna, et mõtlesin tagurpidi välja astuda. Õnneks võtsin end kokku ja liikudes teistesse ruumidesse, oli tal ka asjalikke leide, millel huvitav saamislugu ja muidu mingigi väärtus oli. Oma kraami näitamisega kogub ta annetusi lendavate arstide ühingu heaks, kena eesmärk.

    VastaKustuta