neljapäev, 24. jaanuar 2013

Matkakoti saaga



Nagu ilmselt enamik maailmaränduritest, kellel pole välja valitud kindlat peatumispaika, otsustasime ka meie pagasi kaasaskandmiseks valida endale matkakotid. Kuigi kohvrisse mahuks rohkem asju ja riideid oleks sealt mugav välja võtta, siis on kohvriga liikumine tülikas. Mina, kui täielik asjade inimene, olin oma peas otsustanud, et ostan endale suure (70 pluss 10 liitrit) seljakoti, kuhu mahub palju (loe: tegelikult ikka väga vähe) asju sisse.

Olin arvestanud, et korraliku koti hind on ca. 100 eurot. Vähemalt krooni aeg maksid need alla 1500 krooni. Illusioonid paigas, otsisin välja need mõned vähesed matkaspordipoed, mis olemas ja astusin sisse. Oh üllatust! Väheke suuremate kottide hinnad algasid 150 eurost ja küündides sinna neljasaja kanti.
Nõutult riiuli ees seistes ja valikut vaadates sain kohe aru, et vajan müüja nõu, kes räägiks põhjalikult kottide erinevustest. Nagu selgus, on meeste ja naiste seljakotid hoopis teistsuguse ülesehitusega. Rohkem infot kogudes selgus, et õige koti väljavalimisel mängib rolli päris suur hulk tegureid: suurus (liitrites), firma, lisataskud, sisemised taskud, materjal, lisavõimalused, võimalus läheneda ka keskelt, mitte ainult pealt, pealmise osa eemaldamise võimalus, kaitsekile (vihma ja tolmu eest), pehmendused, tugevused, reguleerimisvõimalused jne jne jne. No ja siis hind... Poodides on olemas 5kg raskused, mis pannakse kotti, et saaksid seda seljas kandes aru, kuidas kott sobib. Proovides 10 kg seljas kanda, kriipsutasin oma mõttes maha terve hunniku asju, mida plaanisin enne kaasa pakkida- raske oli! Samas oli päris hästi tunda ka erinevusi ühe ja teise koti mugavustel.

 Käisin proovimas erinevaid kotte nii Nõmmel asuvas Matkamaailmas kui ka Rocca Al Mare, Järve keskuse ja Ülemiste keskuse Matkaspordis. Peale juttude levikut, et otsime endale seljakotte, selgus, et Kuldari tuttava-tuttaval on Matkaspordist võimalik soodushinda teha. See oli väga hea uudis! Kusjuures, kõikide poodide klienditeenindajad olid väga abivalmid ja toredad! Järve keskuses oli müügil üks naiste mudel. Nägi päris kena välja ja istus selga väga hästi. Ainus viga- mahutab 55 pluss 10 liitrit... ainult. Müüja mainis ka, et sama mudeli kotti on ka üks roosat värvi- Tartus. Kaalukauss liikus antud mudeli koti kasuks :) Võtsin endale veel ühe õhtu mõtlemisaega ja otsustasin, et lasen selle roosa koti endale Tartust saata, sest mugavus on ju põhiline ja seda ta tegelikult ka on. Või noh, vähemalt tundub olevat. Ilmselt pole ükski kott mugav, kui seal on 10+ kg sees ja sellega tuleb pool päeva ringi liikuda. Kohapeal seistes pole ju väga viga. Kuldar sai endale samuti samast poest paarkümmend liitrit suurema koti. 
Enda nunnu roosa seljakoti eest pean tegema kummarduse ja kniksu emale ja isale, kelle poolt tuli finantseering jõulude ja sünnipäeva puhul. Aitäh! :) Seljakoti saaga lõppenud, kuid hoopis hullem- asjade mahutamise saaga alles ees.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar